Hedefimiz

100.000

Öğrenci

Sorularınız için

Pzt - Cum 8.00 - 18.00

Bize Ulaşabilirsiniz

 

Siber Zorba Olma !

Samsung’tan internet kullanıcılarına siber zorbalığa karşı hareket çağrısı

Samsung Electronics Türkiye, geçtiğimiz yıl Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile birlikte başlattığı; siber zorbalığa karşı farkındalığı artırmayı hedefleyen “Siber Zorba Olma! #farkinavar” hareketi ile bir yılda 5.500 öğrenciye ulaştı. Bu yıl da 13 Aralık günü Samsung,tüm sosyal medya kullanıcılarını sosyal medya hesaplarını karartıp, “Siber Zorba Olma! #farkinavar” hashtag’ni paylaşarak bu hareketin bir parçası olmaya davet ediyor.

12 Aralık 2018 – Sosyal medyada her gün on binlerce çocuk yaşıtları tarafından siber zorbalığa maruz kalıyor ve bu zorbalık, sadece kelimelerle yapılıyor. Günlük hayatta duymaya alıştığımız için bize çok da kötü gelmeyen kelimelerin anlamları aslında çocuklar için çok ağır olabiliyor. Bu konuya dikkat çekmek için, siber zorbaların en çok kullandığı kelimeler ve bu kelimelerin anlamlarından yola çıkarak “Bazı kelimeler çok ağır” mesajını verdiği bir iletişim hazırlayan Samsung Electronics Türkiye ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), geçen yıl başlatılan “Siber Zorba Olma! #farkinavar” hareketine bu yıl da devam ediyor. Siber zorbalık konusunda çocukların, gençlerin, ailelerin ve öğretmenlerin farkındalığını artırmayı hedefleyen çalışmada 13 Aralık günü Samsung Türkiye ve BTK sosyal medya hesaplarını karartıp, “Bazı Kelimeler Çok Ağır” sloganını #farkinavar hashtag’i ile paylaşarak herkesi sosyal medyadaki bu hareketin bir parçası olmaya davet ediyor.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, “Samsung Electronics Türkiye olarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) işbirliği ile çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde ciddi psikolojik ve fiziksel zararlara neden olabilen siber zorbalığın ne olduğu ve yol açabileceği zararlar konusunda “Siber Zorba Olma!” hareketini başlatmamızın üzerinden 1 yıl geçti. Yıl içinde verilen farkındalık eğitimlerinin yanı sıra, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 13 Aralık günü kamuoyunun dikkatini siber zorbalığa çekmek için sosyal medya hesaplarımızı karartarak “Bazı Kelimeler Çok Ağır” sloganını #farkinavar hashtag’i ile paylaşacagız ve tüm sosyal medya kullanıcılarını da bu farkındalık hareketinin bir parçası olmaya davet ediyoruz.
Günlük hayatta duymaya alıştığımız için bize çok da kötü gelmeyen kelimelerin anlamları aslında çocuklar için çok ağır. Bu konuya dikkat çekmek için, siber zorbaların en çok kullandığı kelimeler ve bu kelimelerin anlamlarından yola çıkarak “Bazı kelimeler çok ağır” mesajı verdiğimiz bir iletişim kurguladık”dedi.

Her 100 kişiden 28’i siber zorbalığa maruz kalıyor
Samsung’un Sosyal içerik sitesi Onedio’nun ile gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre; siber zorbalığa maruz kalan internet kullanıcılarının oranı Türkiye’de yüzde 28’lere ulaştı.
Katılımcıların yüzde 77’sini kadınların oluşturduğu çalışmada; siber zorbalığa uğrayanların yüzde 82’sini kadınlar oluşturuyor. Erkeklerin ise yüzde 18’i siber zorbalığa maruz kaldığını bildirdi. En sık karşılaşılan siber zorbalık hareketi yüzde 55 ile hakaret yoluyla mesaj / mail olurken, en az karşılaşılan hareket ise sahte hesap açılması. “Zorbalıkla Nasıl Mücadele Ettin” sorusuna en fazla verilen yanıt yüzde 52 ile “Onu sosyal medyadan engellerim” şeklinde olurken, en az verilen yanıt ise “Aileme Söylerim” oldu.
Comments are closed.